GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ: O ukidanju prireza, prosvjedu pčelarske službe…

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obišao je radove na obnovi Trga Krešimira Ćosića, a među ostalim komentirao je nova porezna rasterećenja koje Vlada priprema kako bi se osigurao prostor za dodatno podizanje plaća građanima od 1. siječnja.

Prema pisanju medija, ključni potezi bi navodno bili ukidanje prireza gradovima i općinama te smanjenje doprinosa za mirovinsko osiguranje.

“Ne bih spekulirao dok ne vidim kako konkretno to izgleda, radi li se doista o ukidanju prireza ili će se na neki drugi način ići u poreznu reformu. Naravno da treba porezno rasteretiti građane da porastu plaće posebno one najniže, međutim da li će se to znatno reflektirati na znatno smanjenje prihoda gradova, onda ćemo imati drugu vrstu problema.”

Komentirao je i prosvjed Gradske Pčelarske Službe, koji su se jutros okupili ispred Gradskog poglavarstva zbog, kako su poručili,lošeg odnosa gradskih vlasti prema njima.

“Mislim da je zapelo u nekakvom korištenju prostora mjesne samouprave gdje su oni imali tjedni termin koji je na kraju dan za djecu jer je riječ o većoj dvorani, a njih se malo okupljalo u tom terminu. Ako su problem termini, onda ne mislim da zaslužuju prosvjed ispred Gradske uprave. Očito je da imaju određene probleme, na nama je da ostvarimo dijalog i da te probleme riješimo.”

Tomaešvić se osvrnuo i na jučerašnju proslavu Međunarodnog praznika rada u Maksimiru.

“Na proslavi je sudjelovalo oko 50.00o0 ljudi, što je najviše ljudi u zadnjih nekoliko desetljeća. Prošlo je sve bez ijednog incidenta. Zahvalio bih svim službama koje su radile na Praznik rada.”

Dodao je da bi radovi na sanaciji platoa ispred Doma sportova trebali biti završeni do ljeta. Vrijednost radova oko 530 tisuća eura i bit će u potpunosti pokriveni iz gradskog proračuna.