GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ: Novi Nadzorni odbor ZET-a, ide natječaj za direktora

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnoj konferenciji za medije rekao je da su razriješili dosadašnji Nadzorni odbor ZET-a i imenovali novih troje članova Nadzornog odbora ZET-a.

– Smanjuje se broj ljudi u javnom prijevozu, povećava se broj automobila na cestama, što nije dobar trend. To isto trebamo preokrenuti.

– Donijeli smo odluku da se do kraja tjedna raspiše natječaj za novog direktora odnosno novu upravu ZET-a.

Novi članovi su Marko Slavulj, s Fakulteta prometnih znanosti, Marko Borski, odvjetnik i Sanja Stojić, porezna stručnjakinja.

– Pozivam sve zainteresirane koji će ispunjavati uvjete da se jave za javni natječaj za novog direktora ili direktoricu jer je očito da je ZET opterećen velikim problemima.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec rekla je da će sutra biti objavljen javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi te javni poziv za predlaganje članova kulturnih vijeća.

– Što se tiče ovog prvog, raspisuje se sutra, a otvoren je do 15. listopada i te se prijave vrše elektroničkim putem preko stranica grada Zagreba. Kompletna informacija sa svim uvjetima bit će dostupna sutra. Paralelno s tim poziv za predlaganje članova kulturnih vijeća, ona su upravo ta koja kreiraju program za kulturu grada Zagreba. Vijeća ima devet. Kandidirati se mogu kulturni djelatnici, stručnjaci koji se bave kulturnom politikom… Mandati kulturnih vijeća su na četiri godine, rekla je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!