GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ; Nisam ja glavna zvijezda, nego gradski zastupnici

Dolazeći na konstituirajuću sjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je da nije on glava zvijezda, nego gradski zastupnici koji će danas prisegnuti.

Izvor: Media servis

‘‘Vjerujem da će se konstituirati Skupština što se događa izborom predsjednika Skupštine. Znate već da će to biti Joško Klisović i oko toga nema nikakve nikakve dvojbe. Prijedlog da se izabere Joško Klisović kao predsjednik Skupštine potpisalo je 28 zastupnika tako da je jasno utvrđena većina i nema potrebe u tom smislu za glasanje da se utvrdi gdje je većina gdje nije. Nadam se da će to sve proći protokolarno i pristojno kao što to uvijek bude‘‘, rekao je gradonačelnik.

Prvu radnu sjednicu očekuje u srpnju. Rekao je da će biti dosta točaka, no nije definirao koje. Na pitanje očekuje li kritike zbog imenovanja u Holdingu, odgovorio je:
“Ne očekujem zato što je ovo konstruirajuća sjednica Skupštine i ne bi trebala biti u tom smislu politička, ali vidjet ćemo. U situaciji u kakvoj jesmo sa Zagrebačkim holdingom bilo je nužno hitno djelovanje, a vodili smo se time da imenujemo za predsjednika Uprave nekoga tko jako dobro zna sustav, koji je radio u Zagrebačkom holdingu i koji je kritizirao dosadašnji model upravljanja pa je zato i morao otići iz Holdinga‘‘.