GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ: Našli smo lokaciju za privremeno zbrinjavanje glomaznog otpada

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da je ponađena lokacija za privremeno zbrinjavanje glomaznog otpada dok se ne realizira trajno rješenje, odnosno dok se ne nabave drobilice.

Izvor: Media servis

‘‘Nakon manjeg ispitivanja tržišta pronađena je lokacija u Sesvetskom Kraljevcu i s tom firmom je uprava Holdinga sklopila ugovor da se idućih 75 dana tamo skladišti glomazni otpad. Što bi trebalo biti više nego dovoljno vremena da završi javna nabava za najam drobilice i više manje za sve tehničke uvjete da proradi taj sustav‘‘, rekao je Tomašević.

Dodao je da je stiglo pet ponuda za drobilice i naglasio da će ići prema tome da se odlagalište Jakuševec zatvori do kraja njegova mandata. Dok se to ne dogodi, planira samljeveni otpad odvoziti na Jakuševac. Najavio je i da će 26. kolovoza biti održana sjednica Gradske skupštine, a njegova zamjenica Danijela Dolenec najavila je uvođenje javnih natječaja za manifestacije u gradu, što se prije svega odnosi za Advent i Uskrs.

A što se tiče mjere roditelj-odgojitelj, prijedlog Gradskoj skupštini će biti:

“Obustava bi vrijedila od 5. rujna, što bi značilo da se od 6. rujna više novi korisnici ne mogu prijavljivati dok traje evaluacija mjera. Svjesni smo da je svaki rok težak za odrediti i da nema nužno sretnog riješenja. Uvijek bi moglo biti malo ranije ili malo kasnije‘‘.