GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ: Na Sv. Duhu će se obavljati svi zakonski dopušteni prekidi trudnoće

”Deficit u 2021. će biti samo 30 milijuna kuna. Što je najmanji deficit u posljednih pet godina”, rekao je na današnjoj pressici gradonačelnik Tomislav Tomašević.

”Planiramo suficit kako bi akumulirali deficit koji se akumulirao u zadnjih pet godina i to će biti jedna od bitnijih točaka na Skupštini”, dodao je Tomašević.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec komentirala je obustavu mjere roditelj-odgojitelj.

”Grad Zagreb je danas poslao požurnicu Visokom upravnom sudu i istaknuli smo neizvjesnost koja je sada kod Grada, ali i korisnika. Obustavom ove mjere, korisnici se ne mogu zaposliti i koristiti mjeru. Mi smo prvotno zamislili da se oboje može koristiti istovremeno. Svi oni koji su se zaposlili našli su se u neizvjesnoj situaciji”, izjavila je Dolenec, kako javlja RTL.

Naglasila je kako je nepovoljno za korisnike što se u svibnju vrše upisi u vrtiće, a to znači da prema važećoj odluci, korisnici mjere djecu ne mogu upisivati u vrtić. Svi stranama je u interesu da se meritorna odluka donese što prije, vjeruje Dolenec.

Komentirao je i mogućnost prekida trudnoće u zagrebačkim bolnicama. Rekao je da je neprihvatljiva situacija na Sv. Duhu gdje su svi liječnici u prizivu savjesti, jer je to najveća zdravstvena ustanova u Zagrebu.

‘Očekujem da se svi zakonski dopušteni prekidi trudnoće mogu obaviti u bolnici kojoj je Grad osnivač. Baš svi liječnici i medicinske sestre imaju priziv savjesti”, izjavio je Tomašević.

Tomašević vjeruje da će za novog predstavnika Klinike za ginekologiju imenovati gospodin Matijević, koji je do sada bio šef ginekologije na Merkuru gdje obavljaju prekidi trudnoće na zahtjev žene.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!