GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ: Doček Vatrenih u ponedjeljak na Trgu bana Jelačića

Glavni grad čeka nogometno ludilo. Preostale četiri utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva gledat će se na Trgu bana Jelačića.

Izvor: Media servis

Potvrdio je to zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovnoj konferenciji za medije.”Vidjeli smo već da je za utakmicu protiv Brazila Europski trg bio premali s obzirom na interes koji je bio. Uspjeli smo organizirati da danas na Trgu bana Jelačića bude gledanje, ali i na Europskom trgu.

Na Trgu bana Jelačića bit će veliki ekran i očekujemo znatan broj ljudi, unatoč ovom vremenu, koji će gledati ovo povijesno polufinale s Argentinom.”

Doček Vatrenih, bez obzira hoće li igrati utakmicu finala ili onu za treće mjesto, bit će u ponedjeljak poslijepodne na Trgu bana Jelačića, a još uvijek nije poznato tko će zabavljati građane i nogometaše.

“U komunikaciji smo s HNS-om i Vladom oko različitih logističkih i sigurnosnih aspekata koje treba organizirati u jako kratkom vremenu. Počele su komunikacije i pripreme, o detaljima još ne mogu govoriti dok se neke stvari ne definiraju.”

S Trga bana Jelačića privremeno su uklonjeni božićni ukrasi na istočnoj strani Trga.

“Na zapadnoj strani bile su kućice koje će ostati tamo cijelo vrijeme jer se istočnije od njih stavlja ekran tako da one ne smetaju.”