GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ: Budu li ovako rasli troškovi morat ćemo korigirati cijene usluga ZET-a

Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević, sa svojim je zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, otvorio novi Centar za sistematske preglede Doma zdravlja Zagreb. 

Izvor: Media servis

Tom prilikom održana je i redovna konferencija na novinare na kojoj je gradonačelnik odgovarao na aktualna pitanja.

Nakon što je došlo do novog poskupljenja goriva, Tomislav Tomašević je upitan hoće li doći do poskupljenja javnog prijevoza. Rekao je kako prate situaciju koje je cijele godine promjenjiva te da ne donose odluke na temelju promjene cijena u roku od sedam dana već promatraju i čekaju da vide kakav će biti trend i kakva će biti dugoročna politika Vlade po tom pitanju.

Također, napomenuo je kako inflacija jede proračun grada Zagreba i dodao:

“Prihodi ZET-a su nekakvih tristotinjak milijuna kuna od prodaje karata a čak milijardu kuna se mora dodati iz proračuna kako bi cijene ostale ovakve kakve jesu a to je najjeftiniji javni prijevoz od svih gradova u Hrvatskoj. U tom smislu, ako će troškovi nastaviti ovako drastično rasti, mi ćemo morati korigirati cijene.”

Okupljene novinare također je zanimalo sudjeluje li grad Zagreb u prometnoj regulaciji kada je u pitanju dolazak ovoliko stranih delegacija u metropolu, kao što je sada slučaj kada se održava parlamentarni summit Krimske platforme.

Tomašević je rekao kako je to u ingerenciji MUP-a te da su njima po tom pitanju ruke vezane. Također, pošto se radi o štićenim osobama neki podaci o rutama kretanja su tajna i Grad ne da, u tom smislu uopće ne sudjeluje u regulaciji prometa i odabiru rute, već neke podatke ni ne dobe unaprijed.

“Za ovakav događaj usred rata, možete zamisliti koliko je to opsežan posao za sigurnost svih visokih dužnosnika tako da u tom smislu mi tu nemamo baš puno za reći, ali nadam se da građani imaju razumijevanja za sve te gužve koje su doista paralizirale grad. Danas traje još summit tako da bi se sutra stvari trebale normalizirati.”