GRADONAČELNIK SPLITA: Nemamo svoje ljude, većinu pročelnika uzet ćemo iz Gradske uprave

“Nastavit ćemo aktualne projekte jer su na dobrobit grada. Nadam se da je gradonačelnik, što se tiče financija, bio odgovoran”, rekao je za N1 televiziju novi gradonačelnik Splita iz stranke Centar Ivica Puljak, dodavši da kosture iz ormara i nagazne mine ne očekuje.

Prvo će, kaže, definirati tko će biti načelnik Civilne zaštite grada, a potom će se naći s direktorom Čistoće. Posjetit će i sve važne ljude u gradu – rektora, ravnatelja bolnice i policije, a pozabavit će se i gradnjom POS-ovih stanova.Nakon prvih 100 dana na funkciji, zadovoljan bi bio da očiste grad i uvedu komunalni red. Osim toga, navodi kako žele olakšati građanima i poduzetnicima posljedice krize i pokazati drugačiji smjer.

“Čini mi se da smo svi zajedno probudili optimizam i nadu da grad Split krene u drugom smjeru. Imat ćemo diskusije s građanima, da svi zajedno izgradimo viziju Splita”, rekao je Puljak, kako prenosi N1.

Svoje ljude, kaže Puljak, nemaju. Napravit će sistematizaciju radnih mjesta u Banovini: “Većinu pročelnika uzet ćemo iz Gradske uprave. Ako nećemo imati nikog prikladnog, raspisat ćemo javni natječaj. Mi nemamo svoje ljude koje ćemo dovoditi u Banovinu i gradske firme. Nećemo to raditi jer su nam ljudii dali šansu da napravimo promjene.”

Što se tiče Gradskog vijeća, rekao je da su obavili razgovore sa svima koji nisu iz HDZ-a i HGS-a.

“Nudimo model suradnje u kojem že biti uključeni u realizaciju projekata i zajedničku kadrovsku politiku. Ako tako nešto uspijemo, imat ćemo stabilnu većinu i moći ćemo realizirati projekte”, navodi Puljak.

Kaže da su zasad bliže projektnoj suradnji nego potpisivanju koalicije.

Ljudi koji su u političkoj stranci nisu zainteresirani za poslove u Banovini, istaknuo je i dodao da je spreman sa svojim partnerima birati ljude. “Na našoj strani imamo javnost i želimo je i dalje imati.”

Primopredaja vlasti u Splitu bit će u ponedjeljak u 11 sati,.