GRADONAČELNIK SINJA: Ni u komunizmu se za Veliku Gospu nisu naplaćivale kazne za parkiranje

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj objavio je na Facebooku ljutiti komentar vezan uz naplaćivanje kazni za parkiranje na blagdan Velike Gospe.

Navodi da niti jedna gradska uprava do sad na Veliku Gospu nije naplaćivala parking hodočasnicima, pa su i ove godine osigurali besplatne parkinge.

Ali, policija je, navodi Bulj, naplatila kazne te navodi da se to napravilo vjerojatno po nalogu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Njegov komentar prenosimo u cijelosti:

“Do našeg upravljanja Gradom Sinjem sve gradske uprave su naplaćivali parking u dane Velike Gospe, a mojom odlukom uveli smo besplatan parking za vrijeme proslave Velike Gospe i uz to smo osigurali dodatan parking kako bismo našim hodočasnicima poslali poruku gostoprimstva i dobrodošlice u Sinj.

Ali po prvi put je policija vjerojatno po Božinovićevom nalogu naplaćivala kazne ljudima zbog parkiranja, što se u Sinju u dane Gospe nije događalo ni u komunizmu.

Svjesni smo gužvi, ali njih smo priželjkivali i radili na promociji Sinja i pozivanju što više ljudi u Sinj.

Za automobile koji su smetali odvijanju parkinga smo osigurali pauk za premještanje tih automobila. Osigurali smo i bobije i studente kako bismo pomogli nesmetano odvijanju prometa.

Unatoč tome policija je mnogima čiji automobili nisu smetali odvijanju prometa naplaćivala kazne. Unatoč Plenkoviću i Božinoviću Sinj je cijelo ovo ljeto prepun posjetitelja a u dane Gospe i hodočasnika. Izgleda da ova Vlada na račun Sinja samo želi puniti proračun!

Ovo se ni u komunizmu nije događalo. I ovo je prvi put da je policija išla u ovakvu odmazdu prema hodočasnicima. Nećemo vam ovo zaboraviti!”