GRADONAČELNIK SINJA BULJ: Donirao sam HEP-u i Barbariću besplatnu reklamu

Miro Bulj, sinjski gradonačelnik, je nedaleko od sinjske Gradske uprave postavio ploču s natpisom “HEP – više od krađe; Za jedan cent svima, a ne samo njima”.

Bulj je rekao kako je zbog poskupljenja struje neprihvatljiv odnos HEP-a prema tvrtki Vodovod i odvodnja Cetinske krajine. Na javnu nabavu za jednogodišnju opskrbu električnom energijom kao jedini se ponuditelj u tri navrata javio HEP, a svaki od tih postupaka završio bi tako da je ponuda HEP-a bila znatno veća od procijenjene vrijednosti pa su, tvrdi Miro Bulj, trebali sukladno Zakonu o javnoj nabavi odbiti ponude.

Bulj napominje da vodoopskrba i odvodnja osnovna djelatnost Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine, a bazira se na potrošnji struje. Isto tako, vodne usluge su djelatnost od općeg interesa te se ne obavljaju radi stjecanja dobiti.

Cijena električne energije za cijelu prošlu godinu bila je manja od cijene u jednom mjesecu ove godine, požalio se sinjski gradonačelnik nakon što je postavio ploču kod Gradske uprave s natpisom “HEP – više od krađe; Za jedan cent svima, a ne samo njima”.

“Tajkunu Vujnovcu i ekipi očito je cilj privatizirati vodovode, jer naša tvrtka bi trebala upravljati vodovodom i na području Civljana, Vrlike i Kijevo, što prije nije bilo slučaj. Imamo stotine kilometara cjevovoda, 80 posto gubitaka, a od 1. siječnja 2024. najavljuju da će trebati plaćati Hrvatskim vodama po zahvaćenosti, a ne više po potrošnji. To je eutanaziranje vodovoda i embargo na pravo na pitku vodu”, poručuje Bulj.

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić, kaže, odgovorio je na njegova pitanja prebacujući sve na leđa Vodovoda. “Ne mogu pristati na mešetarenje, udar na pravo na vodu, koju treba zaštiti Ustavom. Pola računa koja se plaća Vodovodu ide Hrvatskim vodama, koje onda moramo na koljenima moliti da nam naprave nekakav lokalni projekt. Neka se oslobode toga i budemo odgovorni i u tome dijelu, onda ćemo biti likvidni”, kazao je sinjski gradonačelnik.

Također mu je nedopustivo da HEP radi probleme Vodovodu i odvodnji Cetinske krajine, a Barbarić nekoliko stotina tisuća kuna daje Alci kao generalni pokrovitelj i smije se u svečanoj loži.

Na Facebooku je Bulj uz fotografije napisao:

DONIRAO SAM HEP-u I BARBARIĆU BESPLATNU REKLAMU U SINJU!

Danas sam državnom monopolistu i glavnom sponzoru nadolazeće Alke koji troši milijunske iznose javnog novca na oglašavanje iz svog džepa donirao jednu reklamu u Sinju.

Reklama promiče dobročinstvo HEP-a prema tajkunu Vujnovcu koji je za jedan cent dobio megavatsat plina.

Isto dobročinstvo od HEP-a, Plenkovića, Barbarića i hvarskog kartela očekuje i Vodovod Cetinske krajine kojem se za isporuku vode građanima, a koja je osnovno ljudsko pravo, naplaćivao megavatsat električne energije čak i do 700 eura po megavatsatu.