GRADONAČELNIK PETRINJE: Gadno smo se opet uzdrmali, neće biti mirne noći

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, gostovao je u Dnevniku N1 televizije, a samo nekoliko trenutaka prije toga petrinjsko područje pogodio je novi jaki potres.

“Odmah su procijenili da je potres preko 5 stupnjeva, gadno smo se uzdrmali. Petrinja je svakodnevno uzdrmana i taman kad smo se lagano nadali da ćemo imati neku mirniju noć, uvijek nam dođe ili pred kraj večeri ili sutra ujutro za dobro jutro. Osuđeni smo na život ovdje, da radimo s entuzijastima, da slažemo, da pomažemo, da pružimo ruku ljudima i da obilazimo ljude”, rekao je Dumbović.

Kaže da se nakon svakog jačeg potresa redovito javljaju i premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović.

“Naša komunikacija je na visokoj razini, očito da i oni žele biti spremni u svakom trenutku da dođu u Petrinju i da pomognu ljudima”, rekao je za N1.

Gradonačelnik Petrinje pojasnio je i tko trenutno kuha za građane Petrinje.

“Nije sve na građanima, sve je na dobrim ljudima, na ugostiteljima, jednim dijelom i na velikim improviziranim prostorima kao što je to središnji trg gdje smo danas podijelili 8000 obroka i tamo su uvjeti nemogući. Da bi došao do njih, moraš dolaziti s tri strane, a s tri strane imaš blokade jer je centar razrušen”, kazao je Dumbović.

Komentiraj