GRADONAČELNIK PETRINJE: 25 godina tu nije bilo države, sada će Vlada tu pobijediti ili pasti

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, gostovao je na N1 televiziji i među ostalim komentirao i Zakon o obnovi Zagreba po kojemu 60% obnove financirat će država, 20% lokalne zajednice,a 20% posto sami vlasnici.

Dumbović navodi da to “ne bi bilo korektno prema gradovima u kojima se stvarala domovina”.“Države nekad ima svugdje samo je nema tamo gdje se stvara. 25 godina tu nije bilo države, bilo koja vlast vladala. Vodili su politiku daleko od oka, daleko od srca. Ne radi se samo o zakonu već o ljudskosti, karakteru čovjeka i društva koje preuzima odgovornost. Radi se da na Petrinji i na Sisačko-moslavačkoj županiji ova vlada će ili pobijediti ili će pasti, ona nema izlaza. Ne radi se o nepovjerenju, ovo je poruka”, poručio je Dumbović, kako javlja N1.

Iako je područje Banovine obnavljano nakon rata, pojedini objekti urušeni su u razornom potresu.

“Ovaj potres je otkrio dosta toga, puno toga je isplivalo, dao je poruku upozorenja da nije običan potres koji će potresti jednom i otići, nema ga. Kad sam vidio što se sve treba napraviti i ispitati kroz službe u našoj obnovi, osjetio sam tugu u razgovorima. Je li moguće da su postojali ljudi koji su odradili nešto da bi to danas-sutra bilo na štetu čovjeka u jednoj obnovi, u jednom entuzijazmu povratka poslije Oluje u Petrinju. Imali smo ljude koji nisu prezali od ničega da u jednoj obnovi dođu do novaca, a iza svega toga je čak stajala struka. I danas neki pojedinci kažu da je struka bila više plaćena da bi onda bilo bolje”, rekao je i poručio:

“Ne kažem da je to kriminalno, to se treba dokazati. Ako bude bilo dokazano, onda će grad Petrinja prvi tužiti državu.”

Komentiraj