GRADONAČELNIK DUSPARA: Spajanje na Sikirevce pozdravljam, ali nije trajno rješenje

mirko duspara

Održana je sjednica Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije na kojoj je analizirano jučerašnje i današnje stanje sa zagađenjem vode.

Građane opskrbljuje 13 cisterni, a nalazi iz Zagreba i Osijeka još se čekaju, rekao nam je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara:

“Mi smo sad održali Stožer, nalaze nismo dobili i ne vjerujem da ćemo ih danas dobiti. Potrajat će ova situacija nažalost u Slavonskom Brodu. Razumijem da je blagdan, ali tražimo ažurnije da ti nalazi stižu. U Brodu i pogođenim općinama puno znači da na vrijeme to sve dobijemo”, rekao je gradonačelnik.

Iako Crodux tvrdi da nije odgovoran za incident, kaznena prijava je podnesena. ”Sada je sve na DORH-u”, dodao je.

“Građani sada imaju nešto što nisu imali ni u Domovinskom ratu. Ovo je nepopravljiva šteta. Ako se dokaže da je to nafta pitanje je hoće li ova tvornica više ikada proraditi”, rekao je Duspara, a prenosi Media servis.

Gradonačelnik Duspara rekao je da su cisternama pokrivene sve četvrti i naselja, zbrinute su i sve ustanove, a napravljene su i pripreme za početak rada vrtića i škola.

Hrvatske vode za 10 i 30 sati najavile su spajanje brodskoga vodoopskrbnog sustava na crpilište Sikirevci. Gradonačelnik Duspara pozdravlja potez, ali ponavlja da nije trajno rješenje.

“Sastanak se održava u Sikirevcima, evo mi smo pred zgradom. Grad nije dobio poziv pa je to malo smiješno, ali dobro. Mislim da će ovaj spoj donijeti 100-tinjak litara Brodu, ali to je premalo. Mi to ne možemo miješati s vodom koja je zagađena. Mora se tražiti jedno kvalitetnije i trajnije rješenje. Sigurno se preko noći ne može riješiti situacija i ne možemo očekivati da ćemo brzo dobiti vodu i slavine u kuće”, objasnio je Duspara.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!