GRADONAČELNIK BANDIĆ: Ako netko zna za zastrašivanje USKOK-ovih svjedoka neka to prijavi

Milan Bandić

Pazit će se na svaku kunu, komentirao je proračun ministar kluture Zlatko Hasanbegović, koji smatra da je proračun za 2016. – realan.

“Želja nam je da se sustavi proračunskih izdvajanja za kulturu prekinu. To je novac poreznih obveznika. Pazit ćemo na svaku kunu i novac raspoređivati prema kulturnim potrebama, ali i konkretnim procjenama pojedinih projekata”, rekao je ministar kulture Zlatko Hasanbegović, a prenosi Media servis.

Predsjednik stranke BM365 Milan Bandić nije konkretno odgovorio na pitanje hoće li njegova stranka podržati proračun. Sutra će njegov klub zastupnika o toj temi održati pressicu u Saboru, no što se tiče nacrta proračuna, Bandić također smatra da je on realan.

“Ako je u pitanju znanje, obrazovanje, prijevoz i branitelji uvijek se može “popeglati” i napraviti posebnim. Na tom tragu će stranka rada i solidarnosti reći nešto na klubu sutra i u ponedjeljak na press konferenciji”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Bandićev zastupnik u Saboru Miodrag Demo najavio je da proračun neće podržati ukoliko budu srezana prava braniteljima. Bandić je oko toga jasan.”Zastupnik Demo je u stranci rada i solidarnosti te provodi politiku ove strane, na tragu odgovornosti. Točnije, ono što radimo u Zagrebu već 17 godina, kad je u pitanju prijevoz i kad su u pitanju branitelju”, izjavio je Bandić.

Ima on, čini se, asa u rukavu kada je u pitanju proračun.”Bit će dobro i bit će sve u redu. Mi ćemo predložiti neka rješenja sutra i u nedjelju koja se neće moći odbiti”, naglašava Bandić. Što se tiče nepopunjenog mjesta ministra branitelja, odluku o tome tko je najbolji kandidat za tu poziciju treba donijeti HDZ, kaže Bandić.

“Mislim da treba prepustiti HDZ-u da iznjedri svog kandidata. Žao mi je što se ovo dogodilo s gospodinom Brkićem. Znam tko će biti, ali ne mogu vam reći jer nije fer prema mojim kolegama”, zaključio je Milan Bandić

Upitan je zagrebački gradonačelnik i za komentar današnje naslovnice Nacionala, na kojoj stoji da su njegovi suradnici zastrašivali USKOK-ove svjedoke.

“Ako to znaju, umjesto da pišu, neka prijave. Do sada nisam imao nesreću da mi netko prijeti, a još manje da sam ja nekom prijetio niti ljudi iz mog okruženja jer to nije moj stil. Stoga, ne vjerujem”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Komentiraj