GRADONAČELNICI RIJEKE I SPLITA: Prisiljeni smo otkazati tradicionalni doček Nove godine

Pred nama je najluđa noć u godini. Zbog loše epidemiološke situacije u zemlji, doček Nove godine u mnogim je hrvatskim gradovima organiziran skromnije, uz poštivanje mjera i uz obvezne COVID potvrde.

Izvor: Media servis

Do Nove godine tradicionalno se neće odbrojavati na rivi u Gradu pod Marjanom.  Ako žele slaviti na otvorenom, Splićani i njihovi gosti na raspolaganju će imati četiri ugostiteljske zone u sklopu Adventa. Posjetitelji će se na Perivoju zabavljati uz koncert Pece i Silvije Dvornik, na Cornaru ih čeka XXS Band. Thrill band i TBF u Novu ulaze na Zvončacu, a za Mertojak je predviđen kazetofon party.

Gradonačelnik Ivica Puljak za Media servis je rekao: “Doček Nove godine ove godine u Splitu će se organizirati u strogo kontroliranim epidemiološkim uvjetima na četiri lokacije na kojima se inače organizira advent. Neće biti organiziranog dočeka na rivi, a svim građanima želim sve najbolje u Novoj godini i poručujem im da se ponašaju odgovorno i paze na sebe i na druge.”

Planirani koncert Nene Belana i Fiumensa na Korzu, Riječani su otkazali u posljednji čas. Ipak, s COVID potvrdom u ruci Riječani će Novu godinu dočekati na četiri manje lokacije, a za svakog od gledatelja bit će osiguran prostor od četiri kvadratna metra. Evo što je gradonačelnik Marko Filipović kazao za Media servis:

“Prisiljeni smo, naravno, a to je mišljenje struke na kraju krajeva, odustati ove godine od tradicionalnog dočeka. Sve u smjeru brige za zdravlje naših sugrađana i gostiju koji posjećuju Rijeku. Naime, nacionalni epidemiološki okvir podrazumijeva ograđen prostor, uz valjane COVID potvrde. Postoje mjesta i terase ugostiteljskih objekata na kojima će biti doček. Isto tako, planiran je tradicionalni vatromet sa našega lukobrana “molo longo”.