GRADONAČELNICA ZAGREBA: Andrej zna da nisam zainteresirana – kaže bivša predsjednica

Nakon što je HDZ-ov izgledni kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Damir Vanđelić rekao “ne”, postavlja se, stoga, pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba.

U nekim se kuloarima pojavilo ime bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Međutim, od toga neće biti ništa.

Na upit N1 o tome razgovara li HDZ s njom o kandidaturi, bivša predsjednica je jasna: “Ne! Andrej zna da u ovoj fazi svojega života apsolutno nisam zainteresirana za unutarnju politiku”, kazala je.

Kuloarski se, također, kao mogući kandidat spominje i ministar financija Zdravko Marić, kojega priželjkuje dio HDZ-a, ali neslužbeno se čuje da on to ne želi.

Također, govori se i o Mislavu Hermanu, kao šefu zagrebačke organizacije, no službeno će HDZ odluku o svom kandidatu donijeti u idućim tjednima.

Što se tiče špekulacija da bi bivša predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, mogla biti HDZ-ova kandidatkinja za Zagreb, Mamić smatra da bi to bilo loše.

“Ja mislim da ona ne bi imala šanse dobiti u Zagrebu i mislim da bi time HDZ sebi napravio još jedan problem, a ona bi si isto napravila problem, nakon predsjednice kandidirati se za gradonačelnicu i opet izgubiti izbore. Ona bi trebala imati neke druge prioritete”, rekla je komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić za N1.

Komentiraj