GRADONAČELNICA SISKA: Krajnje je vrijeme za sustavna rješenja

Početak drugog polugodišta sve je bliži, dio učenika u ponedjeljak bi se trebao vratiti u školske klupe, pa tako i u Gradu Sisku, također pogođenom katastrofalnim potresom.

Izvor: Media servis

“Usprkos apelu s terena te stavu većine roditelja i zaposlenika škola da se početak nastave odgodi i na području grada Siska, gradonačelnica Siska, kao osnivač, ostaje kod odluke da svi osnovnoškolci kreću od ponedjeljka na nastavu i to po A Modelu. Po svemu sudeći, ovo je isključivo politička odluka jer niti su osigurani uvjeti za sigurnu nastavu niti je takva odluka želja onih koju svoju djecu tamo moraju poslati u ponedjeljak, a svakako nije ni želja zaposlenika koji također traže još samo malo vremena”, priopćili su iz Sindikata hrvatskih učitelja.

No, gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček nam je rekla kako uvjeti postoje.

“Grad Sisak je uložio velike napore, financijske i ljudske, da se sve osposobi i da se ispuni odluka Ministarstva da drugo polugodište krene 18. siječnja i u tom smislu smo angažirali izvođača radova koji trenutno vrši popravke OŠ Viktorovac.”

Tvrdi gradonačelnica kako su u stalnoj komunikaciji s roditeljima, ravnateljima i svim ostalim uključenim u školstvo.

“Za ostale objekte kao što su Ivan Kukuljević Sakcinski, OŠ Galdovo i područna škola Topolovac našli smo alternativu da učenici idu u najbližu školu. Odnosno, ove iz Galdova ćemo voziti u OŠ Bobetko, djeca iz Topolovca će ići u Budaševo, a djeca iz Ivana Kukuljevića Sakcinskog će ići u “22. lipanj”.”

Intenzivno se bavimo s kontejnerima, a imamo najave od Ministarstva turizma da ovih dana dolazi 25 mobilnih kućica. Pritisak je velik, a kontejnera nema dovoljno”, kaže Ikić Baniček.”Zima je, snijeg pada, pritisak je sve veći. Mislim da je krajnje vrijeme da se sustavnije počne rješavati pitanje stambenog zbrinjavanja u čvrste objekte jer su sportske dvorane bile samo privremeno i vatrogasno rješenje.”

Komentiraj