GRADONAČELNICA SISKA: Dok država odluči jesu li Siščani 100 ili samo 80 posto Hrvatska mi ćemo sve obnoviti

U obilasku Sisačko-moslavačke županije čelni čovjek SDSS-a Milorad Pupovac najavio je da će se u Saboru založiti za popravljanje prijedloga Zakona o obnovi, ukoliko bude potrebe za tim

Izvor: Media servis

Dodao je da je ova županija među najnerazvijenijima u Hrvatskoj, te da treba imati poseban senzibilitet za to.

“Neophodno je da vidimo kako i na koji način da pomognemo svima koji na ovom području trebaju pomoć. Razlike sigurno ima između Petrinje, Gline i Siska, ali sve muči ista briga, kako što je moguće brže i što je moguće manje opterećenja za obnovu Siska i okolnih naselja.”

A kakvo je stanje na području grada Siska rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Ističe da se nije puno toga promijenilo. Osvrnula se i na probleme koje imaju zbog odluka države o kategoriji oštećenja.

“I dalje nam država ne dozvoljava da smještamo žute, nego samo isključivo crvene. S tim da morate znati da su žuti jako i opasno blizu crvenima i da ako vam statičar napiše da je nešto privremeno neupotrebljivo, onda nije preporučeno da vi u toj građevini spavate i živite. Ne dopustivo je da je komunikacija jednosmjerna i da iz dana u dan očekuju da mi s terena šaljemo koje su naše potrebe, a nikakva komunikacija u našem smjeru i dalje ne postoji.”

Ikić Baniček ističe da nema povratnu informaciju o tome tko su dobitnici državnih stanova u Sisku. Građani informacije traže od nje, a ona s tim nema veze dodaje. Smatra nedopustivim ovakvu razinu komunikacije.

“Dok država donese Zakon, dok država ne odluči jesu Siščani 100% ili su samo 80% Hrvatska. Dok osnuju povjerenstvo, dok naprave program, mi ćemo kuće već napraviti, obnoviti i useliti ljude u njih.”

Komentiraj