GRADONAČELNICA PETRINJE: I osobno sam ukazivala na Dumbovićev sukob interesa

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović uhićen je u akciji policije i USKOK-a zbog sumnji u pogodovanje tvrtkama njegovog sina Darka koji je također uhićen.

Izvor: Media servis

Da su Darinko Dumbović i njegov sin Darko uhićeni, Media servisu je potvrdio Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić.

“Gospodin Darinko Dumbović je optužen za pogodovanje svom sinu Darku za vrijeme dok je obnašao dužnost gradonačelnika Grada Petrinje. Jutros sam bio prisutan za vrijeme pretresa obiteljske kuće gospodina Dumbovića u Petrinji. On je službeno uhićen.”

Odvjetnik Dumbovićeva sina Dragan Dramac kaže da mu se na teret stavlja nezakonito pogodovanje te tvrdi da ne postoji ništa što bi teretilo njegovog branjenika da je počinio kazneno djelo.

Šef Dumbovićeve stranke Reformisti Radimir Čačić ističe da, prema njegovom iskustvu, 90 posto ovakvih uhićenja na koncu padne u vodu. Polazi od presumpcije nevinosti, ali kaže i da Dumbović neće moći biti član stranke ako mu se dokaže krivnja.

“Osobno sam uvjeren i iskreno se nadam da će sve to skupa pasti u vodu. Naravno, kao što to u 90 posto slučajeva biva. Međutim, bez obzira na presumpciju nevinosti, ako je gospodin Dumbović kriv, kao i svaki drugi građanin ove zemlje, on za sve ono što je učinjeno protuzakonito i što mu se u pravosudnom postupku kao takvo dokaže, mora odgovarati.”

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes iz HDZ-a kaže kako je ovakav rasplet nije iznenadio ističući da je i ona sama već ranije ukazivala na nepravilnosti.

“I osobno sam ukazivala na nepravilnosti povodom sukoba interesa koje je gradonačelnika imao kao Skupština gotovo svih trgovačkih društava. Napomenula bih da je Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak sukoba interesa s trgovačkim društvom Privreda. Međutim, moram napomenuti da, kao Skupština, nije bio u sukobu interesa samo u toj firmi već i u ostalim trgovačkim društvima jer su iste poslovale s firmom gradonačelnikovog sina Titan Commerceom.”