GRAĐANI TRČALI: Holjevka je utrka s pogledom – gradonačelnik Bandić nije trčao

holjevka, utrka

U Zagrebu se danas trčala utrka građana Holjevka. Start na Mostu Slobode označio je gradonačelnik Bandić:

“Najzaslužniji da se ovo sve organizira je predsjednik Atletskog saveza, docent Jakopović, naš proslavljeni atletičar. To će prijeći u tradiciju,” kazao je zagrebački gradonačelnik, a javlja Media servis.

Sam Bandić ove godine se zbog zdravstvenog stanja nije pridružio građanima:

“Žao mi je što imam malih zdravstvenih problema što ne mogu sa svojim sugrađanima trčati. Nadam se da ću iduće godine moći.” Holjevka je zamišljena kao utrka s pogledom, zbog trase kojom se trči, kaže Marko Jakopović iz Atletskog saveza:

“To je jedna utrka koja je najava Zagreb maratona koja je na jesen. Da ljudi izađu iz zimskog sna i počnu ponovno trčati, vrijeme je lijepo. Utrku organiziramo zajedno sa zakladom policijske solidarnosti. Preko 300 policijskih aktivnih djelatnika i članova policijske akademije trči te je oko 700 građana ove godine prijavljeno na utrku,” kaže Jakopović.

Jakopović otkriva da u Savezu razmiljaju i o dodatnim sličnim priojektima:”Ovo je prvi put da se zagrebački atletski savez počeo baviti cestovnim trčanjem da popularizira atletiku, to je u interesu cijelog grada i zdravog života. To prije nismo imali, Savez se bavio samo stadionskom atletikom, a ovo je sad približavanje atletike i trčanje građanima.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!