GRAD ZAGREB: Marko Torjanac – Mafija diže cijene, a građani šute i opet biraju iste

marko torjanac

Marko Torjanac, gradski zastupnik

Većina u Graskoj skupštini izglasala je poskupljenje odvoza otpada, iako je otpad sirovina na kojoj bi Grad, da ga ne vodi mafija, mogao i te kako zarađivati, a ne gubiti novac!

Za sve kriminalne i štetne odluke koje će platiti građani, tu su uz Bandića i njegove žetončiće, uvijek naravno i njegovi stalni partneri u zločinu HDZ i tzv. ‘Nezavisni za Hrvatsku’, i ovako polumrtvi uvijek spremni dići ruku i poduprijeti svaki kriminal te podmazati svaku mafiju.

No, to što nas vode ljudi bez morala i svijesti što bi njihova javna funkcija trebala biti, više ne čudi.

Bez riječi ostavljaju građani koji to desetljećima dopuštaju počevši od pretvorbe i privatizacije do uspostave mafijaških hobotnica koje danas vladaju gotovo cijelom zemljom. I k tome iznova biraju iste.

Većina građana tako uglavnom, uz tek pokoju sporadičnu i skromnu pobunicu, šutke prihvaća ovakve kriminalne odluke i namete, uredno ih podnosi i plaća svojim gospodarima.

Takav sustav u kojemu se onaj na vlasti obogaćuje povećavanjem nameta narodu koji to uglavnom bespogovorno prihvaća i plaća inače se zove feudalizam.

I čini mi se da su Hrvati jedva dočekali izaći iz socijalizma kako bi se što prije mogli vratiti u feudalizam gdje slobodno mogu biti kmetovi i gdje nitko od njih neće tražiti da se muče s napornim pizdarijama kao što su svijest, savjest, istina, pravda, solidarnost i građanska hrabrost.

Prema tim kategorijama većina naroda u ovoj zemlji je odavno pokazala prezir.

Taj prezir oživotvoren je u ljudima koji su birani da vode ovu zemlju i gradove.

Taj prezir oživotvoren je i u tek sporadičnim pobunama intelektualaca i umjetnika.

Kad netko sam sebe tako uništava, nema se tu što više za reći.

Može se samo nagađati koliko treba do potpune propasti.

Komentiraj