GRABAR KITAROVIĆ: Tuđman nije dijelio naše ljude na ‘lijeve‘ i ‘desne‘

U povodu 20. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je napisala objavu na svom Facebook profilu.

“Tuđman nije dijelio naše ljude na ‘lijeve‘, ‘desne‘, ‘seljake‘, ‘intelektualce‘ – pozvao je svakog našeg čovjeka da mu se pridruži u stvaranju onoga što su generacije sanjale – hrvatske države, stoji između ostalog u Facebook objavi Grabar Kitarović koju prenosimo u cijelosti:

Tuđman – najveći kojeg smo imali. Vjerovao je u Hrvatsku, u njezine ljude, kada neki u Hrvatskoj nisu vjerovali u sebe. Vjerovao je u stvaranje hrvatske države kada su neki još uvijek kalkulirali sa bivšom tvorevinom.

Nije dijelio naše ljude na ‘lijeve‘, ‘desne‘, ‘seljake‘, ‘intelektualce‘ – pozvao je svakog našeg čovjeka da mu se pridruži u stvaranju onoga što su generacije sanjale – hrvatske države. Svoga na svome. I stvorio ju je. Sa svojim narodom. I kada su ga probali ubiti raketiranjem Banskih dvora – nasmijao im se u lice i nastavio osnaživati državu.

“Imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvu sami želimo!“ Imamo Hrvatsku, snažnija je nego ikad, afirmirana u svijetu i tamo gdje ju je oduvijek želio – u Srednjoj Europi i na Mediteranu. Zahvaljujući Njemu i našim braniteljima. Predsjedniče, s nama ste zauvijek”.

Komentiraj