GRABAR-KITAROVIĆ: “Treba nam borba da vratimo one koje su neki drugi potjerali”

Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, Kolinda Grabar-Kitarović ulazi u drugi krug predsjedničkih izbora sa Zoranom Milanovićem.

U svom stožeru aktualna je predsjednica rekla:

“Drage Hrvatice i Hrvati, dragi hrvatski državljani, hvala vam što ste pokazali koliko je bitno da se predsjednica bira izravno na izborima. Hvala vam na tome. Čestitam svim sukandidatima na rezultatima koje su postigli danas, a posebno zahvaljujem biračima koji su mi dali povjerenje i omogućili mi ulazak u drugi krug na putu do konačne pobjede”.

Nakon toga su okupljeni počeli skandirati “Pobjeda!”

“Ovo je bila bitka 10 na jednu, a imala sam i jakog sukandidata na svom političkom spektru, za razliku od gospodina Milanovića. Ali sada se moramo svi skupiti na okup i idemo na pobjedu”, rekla je Grabar-Kitarović.

“Zahvaljujem svojoj obitelji i svakom članu svojeg tima. Bili ste uz mene i u teškim i u dobrim trenucima. I kada su mi pljeskali i kada su me prozivali i nametali mi krive interpretacije iako nisam nikad ništa učinila čime bi naštetila Hrvatskoj ni hrvatskom narodu”, rekla je Grabar-Kitarović.

Zahvalila je i svim hrvatskim braniteljima, svim mladima u Hrvatskoj, posebno onima koji su prvi put izašli na izbore. “Svi smo mi rođeni u nekim drugim vremenima i još nosimo tragove borbe za slobodu. Vi ste rođeni u miru, vi ste budući lideri, koji ćete preuzeti kormilo naše države. Ovu Hrvatsku gradimo za vas, za vašu djecu i zato moramo gledati u budućnost, a nikako u prošlost”, kaže Grabar-Kitarović.

Pozvala je sve, od Slavonije do Dalmacije, da u drugom krugu daju glas za bolju Hrvatsku. “Moj drugi mandat upravo je svakodnevna borba za promjene u našem društvu koje je nažalost još uvijek podijeljeno jalovim ideološkim podjelama. Umorni smo od toga, idemo u budućnost”, poručila je aktualna predsjednica.

“Treba nam borba da vratimo one koje su neki drugi potjerali. Trebamo dati priliku pametnoj i inovativnoj, a ne podobnoj Hrvatskoj. Treba nam optimizam i samopouzdanje.”

Komentiraj