GRABAR KITAROVIĆ: Ne bojim se sučeljavanja, ni konja, a ni boksača – srušila sam Stipu Miočića!

Kolinda Grabar-Kitarović, aktualna predsjednica i HDZ-ova kandidatkinja na predsjedničkim izborima, u četvrtak je u Rijeci na skupu za Primorsko-goransku županiju rekla kako je ona “osoba koja se ničega ne boji, pogotovo ne sučeljavanja”.

“Prozivaju me zbog sučeljavanja, a ja se ne bojim ničega, ni istarskog goveda, ni konja, niti boksača, kao što sam pokazala srušivši Stipu Miočića”, rekla je Grabar Kitarović i dodala: “Ali ako nešto nema smisla, nema smisla. Neću dopustiti da se predizborna kampanja svodi na međusobne uvrede… Mogu to podnijeti, ali ne želim da se kultura ovog društva svodi na to da jednom protukandidatu moram odgovarati zašto sam nosila bijelo ili ovakvo ili onakvo odijelo u nekoj prilici. Odijelo nije bitno, ono ne čini čovjeka, nego duša, a moja je duša hrvatska, primorska, grobnička, sušačka, istrijanska, slavonska, dalmatinska, zagorska, hercegovačka, srednjebosanska i bosanske Posavine i takva ću i ostati”.

Naglasila je i kako njezini protukandidati nemaju nikakav program: “Minimum poštovanja mora biti barem predizborni program. Ne želim i neću se svađati i navlačiti s nekima koji nemaju ideje nego samo napadaju mene, HDZ i ovu državu koju ćemo mi voditi dalje u još veći uspjeh i prosperitet”.

Bit će, kaže, više nego spremna sučeliti se s onim tko uđe u drugi krug, ali o programu i budućnosti Hrvatske, s argumentima, te je poručila:

“Meni je dosta svađa. Više ne mogu gledati Hrvatski sabor u kojem pojedini sabornici, da bi ispali frajeri iznose svakojake prijedloge koji vrijeđaju vas ili mene. Da sam njihov birač rekla bih im – što ti pada na pamet, uz tolike ljude kojima treba socijalna pomoć, hrana, mirovinsko, zdravstveno, ti ideš napadati predsjednicu ili bilo koga samo da bi ispao da si rekao nešto što će se prenijeti u medijima? I dragi mediji, to je i vama poruka”.

Komentiraj