GOVORE ISTRAŽIVAČI UBOJSTVA: Nova serija o napadu na Johna Lennona

Vrlo zanimljiva će biti nova dokumentarna serija o napadu na zvijezdu Beatlesa. u kojoj će prvi put progovoriti istraživači ubojstva Johna Lennona.

Podsjećamo, Lennon je ubijen ispred svoje zgrade u New Yorku 8. prosinca 1980, a u seriji će se osvrnuti i na osudu njegovog ubojice Marka Davida Chapmana.

Trodijelna serija “John Lennon: Ubojstvo bez suđenja” prikazati će ekskluzivne intervjue očevidaca, zajedno s nekim od Lennonovih najbližih prijatelja, kao i intervjue s Chapmanovim braniteljima, psihijatrima, detektivima i tužiteljima.

Apple+, opisao je svoju seriju kao “najtemeljitije istraživanje ubojstva Johna Lennona 1980.”, a za naratora postavili su glumca Kiefera Sutherlanda.

Produkciji su odobreni brojni zahtjevi za pristup informacijama temeljem Zakona o slobodi informacija od strane policije grada New Yorka, Odbora za uvjetni otpust i ureda okružnog tužitelja.

Seriju režiraju Nick Holt i Rob Coldstream s izvršnim producentima Davidom Gloverom, Markom Raphaelom i Robom Coldstreamom te producentima Simonom Bunneyem i Louisom Lee Rayem.