GORICA NAMUČILA DINAMO: Na Maksimiru samo 0:0 – Banić spasio goste

Dinamo i Gorica igrali su na Maksimiru utakmicu 3. kola SuperSport HNL-a.

Ništa se u prvih 15 minuta nije značajno dogodilo. Dinamo je u posjedu lopte, ali Gorica parira na sredini terena.

U 16. sudar glavama Raspopovića i Špikića. koji je nastavio s povezom na glavi. Dinamo teško dolazi pred vrata Gorice a kada i dođe nema šansi.

I onda u 27. minuti velika prilika za Goricu. Pucao je Ndockyt, sjajno je obranio Livaković, natrčao je Mitrović i pogodio vratnicu. Imao je Dinamo sreće.

Jedn neuvjerljivo poluvrijeme Dinama. s velikim posjedom lopte, ali bez udaraca i pravih šansi.

U nastavku Maloča u 50. radi prekršaj na Petkoviću, koji iz slobodnjaka puca preko gola. Dinamo angažiraniji, na polovici Gorice. U 57. jedna bomba Baturine iz daljine, ali Banić odbija. Dinamo opsjeda vrata Gorice, ali i dalje bez udarca na vrata.

A onda u 64. sjajna bomba Petkovića s nekih 20 metara, ali Banić odlično brani. Prava opsada gola Gorice. Odlični MIšić uzeo je loptu na centru, povukao, dao na bok za Ivanušeca, koji nalazi Špikića, a on puca preko gola.

A onda kontra Gorice u 70. minuti i Mitrović u prilici, ali šalje loptu preko gola. Dvije minute kasnije solo prodor Petkovića koji lomi dvojicu, puca snažno ali pokraj gola.

Dinamo ima posjed od 74 posto! U 77. dobar udarac Perića pokraj gola.

Minutu kasnije tri zamjene kod Dinama. Ušli su Ivanušec, J. Šutalo i Mihajličenko, a izašli Kaneko, Sučić i Bernauer. U 82. Ivanušec puca pokraj gola. Dvije minute kasnije sjajan prodor Ivabušecam koji puca, ali Banić odbija.

Sastav Gorice
Gorica: Banić, Krizmanić, Majstorović, Maloča, Mitrović, Ndockyt, Pršir, Raspopović, Soldo, Štiglec, Vujnović

Sastav Dinama
Dinamo: Livaković, Moharrami, Bernauer, Perić, Ljubičić, Sučić, Mišić, Baturina, Takuro, Špikić, Petković