GORDAN MARAS: “HDZ i Bandić ‘trpaju’ funkcije kao što je jučer Dinamo ‘trpao’ golove Atalanti”

“Prijedlog formiranja dva nova gradska ureda – Gradskog ureda za zastupanje i razdvajanje Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove na dva ureda, dovest će do toga da će Zagreb imati 27 pročelnika u 27 gradskih ureda, odnosno isti broj kao što Europska komisija ima povjerenika”, rekao je SDP-ov GordanMaras na pressici.

Možete procijeniti je li to potrebno da posao Gradske uprave bude efikasniji ili je to zato da se namiri HDZ, kako bi se osiguralo HDZ-ovo glasanje za GUP, najvjerojatnije na sljedećoj sjednici Skupštine, kaže Maras.

“Kada bi to slikovito rekao – HDZ i gradonačelnik Bandić ‘trpaju’ funkcije kao što je jučer Dinamo ‘trpao’ golove Atalanti”, rekao je Maras.

SDP smatra da Zagreb može komotno funkcionirati s dvostruko manje gradskih ureda – od 15 do najviše 17, ali u tom slučaju neće imati 50 do 100 pomoćnika, pročelnika itd., čije će se fotelje rasporediti po klijentelističkom ključu.

Plaće pročelnika su u rangu ministarskih plaća, nekih 17 do 18 tisuća kuna, a ima i jako puno pomoćnika pročelnika, koji rijetko imaju plaću ispod 15 tisuća kuna, kaže Maras koji obećava da će nakon sljedećih lokalnih izbora Gradska uprava raditi puno efikasnije s dvostruko manje ureda.

Komentiraj