GORDAN MARAS: Do kada će premijer proučavati dokumentaciju o konzultantima?

gordan maras

Danas je osmi dan od kada je izvanredni povjerenik u Agrokoru, Ante Ramljak premijeru Andreju Plenkoviću u Banske dvore dostavio dokumentaciju vezanu uz konzultante, a ništa nije napravljeno, poručio je sa saborske govornice SDP-ov Gordan Maras.

Maras je u svom obrazlaganju stanke koju je na temu konzultanata zatražio pokazao za govornicom i dvije fotografije – na obje su izvanredni povjerenik i premijer, jedna je snimljena u travnju prošle godine kada je Ante Ramljak proglašen izvanrednim povjerenikom, a druga upravo prije osam dana prilikom dostave dokumentacije premijeru. Vidi se da kolege surađuju i izmjenjuju informacije, kazao je Maras., a prenosi Media servis.

Premijer više ne može govoriti da ne zna, no i dalje ništa ne čini, a novac na račun Texo Managementa i dalje stiže, kaže:

“Martina Dalić ok, svi znamo sve. Škegro? Svi znamo sve. No, ovaj čovjek (premijer Plenković) je doveo Antu Ramljaka i omogućio zakon po kojem u ovom trenutku ti konzultanti zarađuju po svakoj tvrtki 250 tisuća kuna tjedno, a kažem te tri tvrtke gotovo 600 tisuća kuna. Do kada, Plenkoviću”, upitao je premijera Maras.

Odmah mu je odgovorio HDZ-ov Josip Borić. Nikoga svojim nastupom i upornim prozivanjem nekih ljudi na jednoj temi , kao ni silinom svoga nastupa niste impresionirali, poručio je Borić upotrijebivši tako riječ koju često upotrebljava i sam premijer. Marasu je poručio i da jednostavno govori neistine.

“Pokušavate sugerirati građanima da se cijela priča oko Agrokora vodi iz Vlade, da se novcem poreznih obveznika sanira situacija u tom Agrokoru i da novci poreznih obveznika plaćaju konzultante ove ili one. To nije istina”, kazao je Borić.

Borića je nakon njegova izlaganja upozorio potpredsjednik Sabora, Milijan Brkić, koji vodi sjednicu, što je Maras pozdravio.

“Niste iznosili stajalište kluba, nego ste iznosili svoje subjektivno mišljenje. Nitko od nas nije pozvan ovdje da ocjenjuje rad saborskih zastupnika, nego će to učiniti kada za to dođe vrijeme birači. Molim vas da se ubuduće klonite takvog načina rasprave i isto tako ne omalovažavate ikoga od zastupnika i zastupnica”, kazao je Boriću Brkić.

“Još jednom dajem evo ovdje javnu pohvalu da ste najbolji voditelj plenarne sjednice. Daleko, daleko odskačete od svih ostalih”, poručio je Maras.