GORDAN LAUC: Krajnje je vrijeme da ovaj igrokaz oko pandemije prestane

Znanstvenik Gordan Lauc, koji je u posljednje vrijeme napadan od onih koji se ne slažu s njegovim stavovima oko pandemije, pohvalio je nastup prof. dr. sc. Zlatko Trobonjače, imunologa sa Sveučilišta u Rijeci.

Podsjećamo, Trobonjača je za HRT među ostalim rekao da je u Hrvatskoj i dalje najprisutnija delta-varijanta, ali da se očekuje kako će tijekom iduće godine ona pomalo posustajati i počet će dominirati omikron.

“Teško je predvidjeti dolazi li s omikronom i kraj epidemije. S obzirom na sva događanja do sada i razvoj virusa, vidimo da su do nas došla četiri opasna soja koronavirusa i može se pretpostaviti da to nije kraj, da će se virus i dalje razvijati i da ćemo se suočavati s nekim novim sojevima koji imaju neke drukčije karakteristike”.

Istaknuo je da je dobro da je omikron zarazan jer će se, kako je rekao, relativno brzo raširiti i dosta ljudi imunizirati i time onemogućiti da se drugi sojevi u većoj mjeri šire i dolaze u populaciju koja ima određenu imunost.

Sve ke Lauc na Facebooku komentirao riječima:

Profesor Trobonjača je mudar čovjek. Oni koji su ovo govorili još prošlog ljeta sada su već više od godinu dana meta javnih uvreda i napada pandemijskog marketinga… (a prošlo ljeto smo imali još onaj „običan“ wuhanski virus, a ne sve „puno opasnije“ varijante kojima su nas plašili zadnjih godinu dana)

Lobisti pandemijskog marketinga su opet u medijskog ofenzivi i zato je razumne poruke bolje širiti ikad, nego nikad. Krajnje je vrijeme da ovaj igrokaz oko pandemije prestane i svi oni koji su odlučili preći na stranu razuma su više nego dobrodošli.

https://www.jutarnji.hr/…/gordan-lauc-okrznuo-stagljara…