GORDAN LAUC: Hrvatsku čekaju veliki brojevi zaraženih, a “stroge mjere” nemaju učinka

Hrvatsku čekaju veliki brojevi zaraženih. To je potpuno sigurno. Svi dostupni podaci govore da je Omicron blaži od prethodnih varijanti virusa, no velik broj zaraženih sigurno će rezultirati i porastom broja teško bolesnih ljudi.

Kaže to u svojoj objavi na Facebooku znanstvenik Gordan Lauc i dodaje:

Stariji i rizični koji se nisu cijepili ili preboljeli COVID-19 trebali bi sljedećih nekoliko tjedana biti iznimno oprezni i pokušati minimalizirati kontakte s bilo kime (uključujući i cijepljene koji također jako raznose virus)
Sigurno je da će biti i onih koji će glasno tražiti stroge mjere, covid-potvrde, cijepljenje djece i mladih, razne zabrane i slično.

Nemojte ih doživljavati. To je samo posljednji pokušaj pandemijskog marketinga da osigura još malo profita za svoje nalogodavce.

Učinak „strogih mjera“, covid-potvrda, cijepljenja djece i mladih vrlo jasno vidimo u zemljama koje to sve već davno uveli, a sada imaju više zaraženih no bilo koja druga zemlja tijekom čitave epidemije… Ako netko tvrdi da razne zabrane i covid-potvrde rade, ili stvarno nema sreće u razmišljanju, ili je naprosto plaćen da govori to što govori…

Postoje stvari na koje možemo utjecati i one na koje ne možemo utjecati. Širenje ovog virusa ne možemo zaustaviti, a kad je u pitanju Omicron, vjerojatno ga ne možemo niti usporiti.

Nadam se da će naša Vlada imati dovoljno mudrosti da se odupre lobistima pandemijske mafije i da nam neće nanositi štetu pretvarajući se da „nešto radi“.

Potom je Lauc dodao:

Polako, ali sigurno, temeljna logika i razum izbijaju na površinu.

Kaže Fauci da moramo naučiti razlikovati one koji su hospitalizirani SA covidom, od onih koji su hospitalizirani zbog covida. Isto to naravno vrijedi i za umrle…

Nadam se da će se TV komedijaši i “stručnjaci” sada prestati ismijavati oko toga…