GORDAN LAUC: Cijepljeni s covid-potvrdama najveći su “rasadnici” epidemije

Jučer objavljeni službeni podaci iz Ujedinjene Kraljevine vrlo jasno pokazuju da je zaštita od zaraze Omicronom dvostruko cijepljenih doslovno nula (ili ispod nule), a onih koji su primili treću dozu oko 40% (s tendencijom pada).

Kaže to naš znanstvenik Gordan Lauc u objavi na Facebooku i dodaje:

To je nedvojbeni dokaz da su covid-potvrde koje cijepljenima daju bilo kakva dodatna prava u odnosu na necijepljene iznimno opasne i štetne, jer pridonose širenju epidemije.

Trenutno su cijepljene osobe s covid-potvrdama najveći „rasadnici“ epidemije, što vrlo zorno vidimo po tome što zemlje s jako puno cijepljenih (poput Malte, Italije, Francuske, Danske i Irske) imaju više zaraženih nego bilo koja druga zemlja bilo kada tijekom pandemije.

Covid-potvrde treba odmah ukinuti. Oni koji ih nameću su izravno odgovorni za širenje epidemije, što je na mjestima poput bolnica i staračkih domova iznimno štetno.
https://assets.publishing.service.gov.uk/…/Technical…

P.S. za Faktograf.hr. Govorim o covid-potvrdama, tj. administrativnih potvrdama da je netko cijepljen koje omogućavaju razna prava koja nemaju necijepljene osobe.

Ne govorim o cijepljenju (unošenju cjepiva u tijelo). Nadam se da ste u međuvremenu shvatili razliku i da nećete tvrditi da govorim da cjepiva potiču širenje epidemije, jer to nisam rekao.