GORAN MILIĆ: Ovo što se radi Predsjednici Republike je ekstremni oblik primitivizma i mržnje

Napisao je to na Facebooku legendarni novinar Goran Milić, nakon što su mnogi i znani i neznani krenuli s ubvredama na račun predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, osobito nakon nekih njezinih posljednjih izjava oko HNK Rijeka.

Goran Milić piše:

“Gle, nikome ne smeta kršenje svih normi civilizirane države. Prolaze epiteti kao “plavuša”, “glupa plavuša”, “žaba krastača”, “glupaca”, “njeno lupetanje”, “Jakove izdrži”, “ljubljenje sa znojavim muškarcima”, “po kiši u vlažnoj majici” i svi oni lascivni i primitivni opisi kojih se redovito gnušamo kada spominjemo ravnopravnost žena u društvu.

Ne pišu to samo anonimni ali organizirani hejteri, nego i ljudi koji svojim društvenim statusom i punim imenom i prezimenom čine pojavu još ružnijom.

Blate, vrijeđaju prvu Instituciju države što je protuzakonito. Ali nitko ne reagira, zakon se krši u ime svetog prava slobode govora.

Izlaže se ruglu žena, majka, supruga, i opet nitko ne reagira. Rastući bunt protiv obiteljskog nasilja, seksualnog zlostavljanja, ugrožavanja žena u svim oblicima, ne vrijedi za Kolindu Grabar Kitarović.

Meni je to prosto, neukusno, ma o kome se radilo, makar to bila i osoba na javnoj funkciji u predizbornoj kampanji.

A palo mi je napamet kada sam jutros gledao mlade cure, među kojima dvije plavuše, kako u TV studiju, u rano jutro, umirujuće i optimistično, pjevaju i sviraju na svojim tamburama”.

milić, faksimil