GORAN BEUS RICHEMBERGH: “Predsjednica kao da je stigla s Marsa…tek sada o zločinačkom NDH”

Goran Beus Richembergh

Goran Beus Richembergh, zastupnik HNS-a, na Facebooku je kritizirao predsjednicu rekavši da se ponaša kao da je nakon dvije godine pala s Marsa.

“Predsjednica je danas, kao da je tek sinoć stigla iz dvogodišnje misije na Marsu, oštro progovorila o zločinačkom karakteru tzv. NDH i onima koji ga relativiziraju, stvarajući duboke ideološke podjele u hrvatskome društvu.

Nije li upravo ona, teatralno izbacujući Titovu bistu s Pantovčaka, dala krila onima koji su tu gestu iskoristili da svoj šovinistički bijes iskale na hrvatskome antifašizmu i pokrenu novi val relativizacije ustaškoga fašističkog i u samoj svojoj biti protunarodnog, antihrvatskog pokreta?

Nije li ona ta koja ‘nije čula’ masovna skandiranja ustaškoga pozdrava na nogometnim utakmicama? Nije li ona ta koja je lani bojkotirala državnu komemoraciju u Jasenovcu, samo da se ne nađe u istome društvu s lijevo-liberalnom vladom, antifašističkim organizacijama i predstavnicima stradalničkih zajednica?

Nije li upravo ona sve do sada kad bi je god pitali o ustaškim zločinima uvijek ‘jednako osuđivala sve totalitarizme’?

Pa ako se gospođa predsjednica ponaša kao da je nije bilo među nama protekle dvije godine, to ne znači da smo mi budale na čiji zaborav može tako bahato računati”, napisao je Richembergh.