GORAN ALEKSIĆ PITA: Hoće li DORH pokrenuti svoje mehanizme – prijava stoji od 2015!?

Goran Aleksić (Foto: Facebook)
Goran Aleksić (Foto: Facebook)

BANKE SU NAMJERNO PLASIRALE RIZIČNE KREDITE, S JEDINIM CILJEM DA PLASIRAJU VELIKU KOLIČINU KREDITA POTROŠAČIMA – I DA ZARADE DODATNO NA RAZLICI TEČAJA U KAMATI, A BANKE MAJKE KROZ DERIVATNE POSLOVE NA RAZLICI TEČAJA U GLAVNICI! – piše Goran Aleksić, saborski zastupnik na Facebooku.

Potom i objašnjava:

U mojem privatnom sudskom procesu svjedokinja banke, financijska savjetnica Addiko/Hypo banke, decidirano i nedvojbeno je rekla da nije znala za razlike između kredita u CHF-u i kredita u eurima, pa stoga nije o tome mogla niti informirati klijente banke. Bit će to, po meni, krunska svjedokinja koja potvrđuje da je moj ugovor o CHF kreditu nepošten i ništetan! A trebala je svjedočiti u korist banke. Paradoksalno – ali istinito, ona je svjedočila u moju korist! 🙂

To je na tragu izjave koju je dala bivša zaposlenica banke iz BiH, koja je klijente neistinama nagovarala da uzmu CHF kredite.

Davala je informacije o CHF valuti koje su potpuno suprotne istini, a istina jest da CHF nije stabilna nego je JAKA valuta, da ona može itekako izazvati poskupljenje obaveza za dužnika i da je daleko sigurnije ugovoriti euro valutnu klauzulu, unatoč tome što je naizgled takav kredit skuplji, jer je to u duljem periodu puno manji rizik za potrošača.

Iako zasad nemamo niti jednu hrvatsku bankaricu koja bi ovako javno izašla u medije, sve upućuje na to da se radi o istome modusu operandi, kako u BiH, tako u RH i svim drugim zemljama u kojima su plasirani takvi krediti.

U Francuskoj je bankarica Natalie svjedočila na sličan način, zbog čega je tamo pokrenut kazneni progon protiv jedine banke koja je plasirala CHF kredite.

Hoće li DORH konačno pokrenuti svoje mehanizme? Kaznena prijava Udruge Franak iz 2015. čeka na postupanje…

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1604834622940989&set=a.116658538425279.25497.100002434001364&type=3&theater” bottom=”30″]

Komentiraj