GORAN ALEKSIĆ: Kako Hrvatsku podići iz blata?!

Podijelite članak

Rješenje za bolje hrvatsko društvo jest jedino u organiziranom djelovanju kritične mase sposobnih i moralnih političara – tvrdi Goran Aleksić, saborski zastupnik SNAGA-e, u svojim razmišljanjima koja je formula da se hrvatska kola izvuku iz blata.

Na Facebooku Aleksić piše:

Potrebna je konkretna stranka za promjene, ili udruživanje više stranaka za promjene.

Imamo s jedne strane ukorijenjene stranke, i s druge strane populističke stranke, a s treće strane male stranke koje imaju određenu kvalitetu, ali u jako malim brojkama. I gdje smo u svemu tome?

Osobno mislim da je jedina mogućnost da se svi ti mali ujedine za sljedeće izbore, i zajednički pokušaju postići što bolji izborni rezultat, nakon čega će biti potrebno da prođe još barem jedan ili dva izborna ciklusa za stvarne promjene.

U tome ne smije biti populizma, niti smije biti figa u džepu. Sve mora biti na realnim, ozbiljnim i jasnim temeljima, s jasno zacrtanim planovima za sljedećih 20 godina, uz jasno naznačene mjere koje su potrebne odmah – a prije svega je potrebno birokraciju dovesti do optimalne učinkovitosti – micanje uhljeba (to su svi oni koji ne rade kvalitetno svoj posao, ili koji rade izmišljene poslove), kvalitetu staviti na pijedestal, općenito rezanje birokracije na optimalne brojke kakve imaju razvijene zemlje EU – odnosi broja stanovnika i državnog odnosno lokalnog aparata moraju biti približno jednaki.

Evo nekoliko jednostavnih primjera:
1. 101 zastupnik, kao što to neki već predlažu godinama.
2. Manji broj ministarstava.
3. Minimalni broj političkih funkcija kao što su npr. državni tajnici.
4. Ukidanje županija.
5. Smanjenje radnika lokalne uprave za 1/3.
6. …. nastavite sami niz

Komentiraj