GORAN ALEKSIĆ: CHF dužnika je 125 tisuća – hoće li biti i toliko tužbi?!

goran aleksić

Već su me prozivali, i prozivat će me i dalje zbog toga što sudjelujem zajedno s kolegama iz Udruge Franak u organizaciji odvjetnika koji žele raditi na tužbama za CHF dužnike, kaže saborski zastupnik SNAGA-e Goran Aleksić, ustrajni zaštitnik svih kojima su banke učinile nepravdu i posegnule dublje u njihov džep.

Na Facebooku Aleksić pojašnjava, kako kaže, zašto to radimo odnosno zašto to radim?

Zaključili smo da je u ovome trenutku smisao Udruge Franak upravo da pomogne ljudima u podizanju tužbi protiv banaka. Da je njezin smisao biti servisom svima vama koji želite tužiti. A kako možemo drugačije pomoći, nego da razgovaramo s odvjetnicima koji žele raditi na tim predmetima, da im proslijedimo potrebnu sudsku praksu, i konačno – nakon što obavimo prethodne radnje, na zahtjev članova Udruge Franak pošaljemo popis onih odvjetnika koji su s nama prošli određena prethodna savjetovanja.

Javljaju nam se odvjetnici koji uopće ne znaju odakle bi počeli, javljaju nam se članovi koji kažu da su naišli na odvjetnike koji ne žele uopće raditi na tim tužbama. Budući da postoji uistinu problem razumijevanja konkretnog problema, mi radimo ono što smatramo jedino učinkovitim. Pokušavamo usmjeriti odvjetnike na konkretni predmet, i vas na odvjetnike.

U prozivkama pojedinaca i medija, osobno vidim bankarski potpis, jer jedini kojima nije u interesu da se to tako radi jesu banke. Banke očekuju da će tužbi biti jako malo, i da će stoga kolektivna presuda ostati u deklaratornim granicama, bez konačnih obračuna.

Naravno, neki žele oblatiti što više moje javno djelovanje, no mene to ne zanima. Ne zanima me hoću li sutra biti ponovo izabran ili neću kao da je to pitanje života ili smrti, što ne znači da se neću natjecati u tome smislu. No, neću se pokolebati u tome što radim niti zbog medija, niti zbog zlonamjernih pojedinaca, koji svojim postupanjem najviše štete nanose upravo ljudima koji danas-sutra trebaju tužiti i dobiti svoj novac. Na blaćenja se obazirati neću, to je dio javnoga rada.

Osobno ću dati sve od sebe da obračun s bankama bude što veći! I svakako ću poraditi na predlaganju sustavnih rješenja, kroz Hrvatski sabor! No, to se dosad pokazalo neuspješnim, stoga računajte na sudove, a ne na političare.

Komentiraj