GODIŠNJI REMONT: Dijelovi Zagreba ovog vikenda bez tople vode – evo koji

Zbog redovnog godišnjeg remonta proizvodnog postrojenja Termoelektrane-toplane Zagreb (TE-TO Zagreb), u razdoblju od 26. svibnja 2023. u 15 sati do večernjih sati 28. svibnja 2023. privremeno će se obustaviti isporuka tople vode za krajnje kupce HEP-TOPLINARSTVA.

Bit će tako u naseljima Trnsko, Siget, Sopot, Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave, Sloboština, Središće, Zapruđe, Vrbik, Martinovka, Kruge, Savica, Folnegovićevo, Donji grad, Sigečica, Borovje, Ferenščica i Dubrava, izvijestio je HEP.

Ostatak priopćenja prenosimo u nastavku.

Sigurnost rada termoelektrane-toplane bitna je za funkcioniranje centralnog toplinskog sustava grada Zagreba, ali i za funkcioniranje elektroenergetskog sustava Zagreba i Republike Hrvatske. Stoga je remont proizvodnog postrojenja nužno provoditi jednom godišnje, izvan ogrjevne sezone, a s ciljem osiguravanja kvalitetne i kontinuirane opskrbe krajnjih kupaca električnom i toplinskom energijom.

Za vrijeme remonta, provest će se i radovi na parovodnoj mreži, kako bi se postigla sigurnost isporuke tehnološke pare krajnjim kupcima. Kako bi krajnji kupci u što manjoj mjeri osjetili prekid isporuke tople vode, radnici HEP-Proizvodnje i HEP-Toplinarstva će radove na remontu u potpunosti provesti tijekom vikenda. Radit će se i noću, te će se uložiti maksimalni napori da se remont završi u što kraćem roku. Krajnje kupce koji će biti bez tople vode za vrijeme remonta TE-TO Zagreb, molimo za strpljenje i razumijevanje.