GLAZBENIK ROGER WATERS PUTINU: “Raznesite jedni druge i cijeli svijet. Od***ite!”

Suosnivač Pink Floyda Roger Waters nedavno se našao na meti kritika zbog svojih stavovova u Ukrajini., iznesenih u pismu Oleni Zelenskoj, a sada je odlučio napisati i pismo Vladimiru Putinu.

Na Facebooku je Waters objavio:

Nedavno čitam komentare na društvenim mrežama, pitam se zašto sam pisao gospođi Oleni Zelenskoj, a ne gospodinu Vladimiru Putinu? Vrlo dobro pitanje, drago mi je da ste pitali, evo ga.

Otvoreno pismo Rogera Watersa Vladimiru Putinu.

“Stalno me mole da pišem vama, pa evo ga. Kao prvo, odgovorite biste li voljeli vidjeti kraj ovog rata? Ako je odgovor da, to bi znatno olakšalo stvari. Ako biste također rekli da Ruska Federacija više nema daljnjih teritorijalnih interesa osim sigurnosti stanovništva koje govori ruski na Krimu, u Donjecku i Luhansku, to bi također pomoglo. To kažem jer znam neke ljude koji misle da želite osvojiti cijelu Europu, počevši s Poljskom i baltičkim državama. Ako to želite, odjebite. Mogli smo isto tako svi skupa prestati igrati očajničko opasnu nuklearnu igru koja je ugodna jastrebovima s obje strane Atlantika.

Tako je, jednostavno raznesite jedni druge i cijeli svijet u komadiće. Problem je u tome, imam djecu i unuke, kako i puno moje braće i sestara po cijelom svijetu i nitko od nas ne bi cijenio takav ishod

Ako sam dobro pročitao vaše zadnje govore, vi biste željeli pregovarati o statusu neutralnosti za suverenu susjednu Ukrajinu? Je li to točno? Pod pretpostavkom da takvo što može biti ispregovarano, takav sporazum značio bi i da se ni jedna zemlja više nikada ne može napasti.

Znam da SAD i NATO napadaju druge suverene države kad ima padne na pamet ili zbog nekoliko barela nafte, ali to ne znači da biste i vi trebali. Vaša invazija na Ukrajinu potpuno me iznenadila. Bio je to odvratan agresorski rat isprovociran ili ne.

Kad mi je gospođa Zelenski putem Twittera odgovorila, bio sam jako iznenađen i ganut. Kad biste mi vi odgovorili, mogao bih vas poštovati i to protumačiti kako častan korak u pravom smjeru prema održivom miru”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!