GLAVAŠEVIĆ OŠTRO NA PLENKOVIĆA: Kod kuće, u Hrvatskoj, nije vjerodostojan kada su u pitanju žrtve holokausta

Bojan Glavašević

Saborska sjednica počela je minutom šutnje u počast žrtvama holokausta.

Izvješće: Media servis

Odmah nakon toga stanku je, između ostalih, zatražio SDP zbog kako tvrde neprimjerenog odnosa Vlade prema žrtvama holokausta i relativizacije ustaštva.”Međunarodni dan sjećanja na holokaust izaziva najdublje i najplemenitije osjećaje u svim ljudima dobrih namjera.

Danas kada se prisjećamo pogroma u kojem su milijuni ljudi ubijeni bezuvjetno osuđujemo holokaust sa vjerom i nadom da čovječanstvo više nikada neće svjedočiti zločinu takvih razmjera” rekao je predsjednik Sabora Božo Petrov.

Premijer je u društvu Milijana Brkića u Izraelu pokušao amortizirati sramotu, istaknuo je SDP-ov Bojan Glavašević koji se dotaknuo i ministra Barišića.

“Nije dovoljno odavati počast spomen žrtvama holokausta samo Zidom plača i na Gori sjećanja. Potrebno je biti vjerodostojan i to isto činiti kada dođeš kući, a premijer u tome nije bio vjerodostojan niti malo.

Njegov ministar koji nije dovoljno častan čovjek da ponudi ostavku zbog vlastitog plagijata, nije bio dovoljno častan ni da smijeni ravnatelja koji je zabranio izložbu o Anni Frank.

Ovo je još samo još jedan razlog za smjenu ministra Barišića. Čovjek koji nije htio smijeniti državnog tajnika kada je diskriminirao nacionalne manjine sada ne želi smijeniti ravnatelja koji diskriminira žrtve holokausta”, ocijenio je Glavašević.

Komentiraj