GLAVAŠ PODSJEĆA: Počasno-zaštitna bojna predsjednice K.G.K. zaustavljena je 2016. na austrijskoj granici

Branimir Glavaš komentirao je odnose i prepiske ministra obrane i predsjednika i izjave o “međunarodnom skandalu”, te upitao – tko je spriječio “međunarodni skandal” kada je dio Počasno-zaštitne bojne PRH, sredinom svibnja 2016. godine prešla granicu Austrije, prigodom obilježavanja sedamdesetprve obljetnice tragedije na Bleibourgu”?

Glavaš na Facebooku piše:

DOSTA JE “RATA” PRIOPĆENJIMA, NIJE TO NIKAKAV “MEĐUNARODNI SKANDAL”, TO JE DOLIJEVANJE BENZINA NA VATRU!

A tko je spriječio “međunarodni skandal” kada je dio Počasno-zaštitne bojne PRH, sredinom svibnja 2016. godine prešla granicu Austrije, prigodom obilježavanja sedamdesetprve obljetnice tragedije na Bleibourgu”?

Naime, ako me pamćenje dobro služi, premijer Vlade RH tada je bio Tim Orešković koji je imao problema sa hrvatskim jezikom, a predsjednica RH bila je K.G.K.

Tom prilikom pun autobus pripadnika Počasne-zaštitne bojne predsjednice RH je stigao na slovensko-austrijsku granicu bez potrebne dokumentacije za prijelaz granice.

Posljedica toga je bila, duže zadržavanje pripadnika Počasno-zaštitne bojne PRH na austrijskoj granici (čak i oduzimanja oružja vojnicima), sve dok nije stigla potrebna dokumentacija od nadležnih tijela RH, za ulazak u Austriju. (vjerojatno, od MO RH).

Jer to sigurno je, kako kaže MO RH u svom današnjem priopćenju “međunarodni skandal”, samo se o tome tada, a i danas šuti.

Ovo što sam gore iznio, nije priča “rekla-kazala”, već sam tome osobno svjedočio. Dečki, dosta je “rata” priopćenjima, jer danas su Svi sveti i prestanite dolijevati benzin na vatru.