GLAVAŠ O SMJENI KARAMARKA: Znamo kako ćemo glasovati – nećemo biti suzdržani

branimir glavaš

Branimir Glavaš, zastupnik HDSSB-a gostovao je na N1 televiziji, i rekao kako stranka ima jasan stav o tome kako će glasovati o eventualnom opozivu potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

“Mi jako dobro znamo što ćemo, meni je potpuno jasno što se događa, jasan mi je i stav o tome kako ću se postaviti u rješavanju te neugodne situacije, ali stranačko tijelo još nije imalo sjednicu. Svoj stav ću reći i na sjednici, mislim da je korektno prema kolegama da s tim ne izlazim u javnost prije nego stranačko tijelo odluku formalizira”, rekao je Glavaš za N1.

“Ne pripadamo niti bloku koji je pokrenuo glasovanje o nepovjerenju, ali niti pripadamo taboru koji se grčevito bori da skupi glasove da Karamarko ostane potpredsjednik Vlade”, rekao je.

Iako se priča da će se pokušati lobirati među zastupnicima, dva zastupnika HDSSB-a niti on nisu bili izloženi nikakvim pritiscima, kaže.

“HDSSB neće biti suzdržan, to bi bilo nekorektno prema javnosti. Nećemo napuštati dvoranu ili ne doći na sjednicu taj dan. Pritisnut ćemo gumb ili dići ruku za ili protiv, imat ćemo jasan stav u skladu s našim uvjerenjima. Neće biti rezultat nikakvih zakulisnih igara ili trgovina, želimo poslati poruku biračima da HDSSB nije jednako HDZ niti jednako SDP. Ako iznesemo svoj stav prije, doći će do salve napada jedne ili druge strane biračkog tijela jedne ili druge strane”, rekao je Glavaš.