GLASOVAC O PRESUDI HDZ-U: Počinili su zločin sličan veleizdaji

”Sve ono što se jako dobro zna u Hrvatskoj dobilo je svoj pravosudni epilog”, rekla je SDP-ovka Sabina Glasovac na presudu Vrhovnog suda u aferi Fimi media kojom je HDZ proglašen odgovornim za korupciju i mora vrstiti u državni proračun više milijuna kuna.

Izvor: Media servis

”Tužna je i sramotna činjenica da smo valjda jedina zemlja u EU gdje su premijer i tada vodeća stranka, koja sebe naziva državotvornom, koja je trebala raditi u interesu hrvatskih građana da svi žive bolje, zapravo te iste građane pljačkala. Usudila bih se reći da je to zločin ili radnja slična veleizdaji”, rekla je Glasovac.

​Osvrnula se na izjavu premijera Andreja Plenkovića da je stranka već platila političku cijenu i da je današnji HDZ sasvim drugi u odnosu na HDZ kojega je vodio Ivo Sanader.

“Baš me zanima što na taj drugi HDZ imaju reći Božidar Kalmeta koji je i dalje ključna osoba u Zadarskoj županiji, zadarski župan Božidar Longin, gospodin Branko Bačić i Gordan Jandroković ili brojni drugi koji su Sanaderu u Ciboni srčano pljeskali kada je rekao da će lopovi završiti u zatvoru”, upitala se SDP-ovka.