GLASNOVIĆ STAZIĆU: Zašto ne govorite da štitite Tita, najvećeg zločinca u povijesti čovječanstva

Foto: Facebook
Foto: Facebook

U Saboru se vodila raspravu o vršnjačkom nasilju, ali u nekoliko navrata zasjeniloju  je verbalno nasilje među zastupnicima.

U jednom trenutku u raspravu u kojoj su se “obračunavali” SDP-ovci Nenad Stazić i Željko Jovanović sa HDZ-ovim Stevom Culejem, javio se i Željko Glasnović, sa starom svojom temom –  o komunistima i Titu.

Izvješće: Media servis

“Zašto ne govorite da štitite najvećeg zločinca u povijesti čovječanstva. Ima trg u Zagrebu”, rekao je među ostalim Glasnović.

“127 delegacija iz 123 zemlje svijeta došlo je na njegov pogreb. Zar mislite da bi toliko delegacija iz toliko zemalja došlo na pogreb zločincu? To što vi čovjeka mrzite jer je antifašist, to je vaša stvar. U demokraciji imate pravo čak i na takvo mišljenje, ali nemojte širiti to u hrvatskom Saboru”, rekao je Stazić.

Zakačio se Stazić i s HRAST-ovim Hrvojem Zekanovićem, koji oporbi zamjera što napadaju njegovog prijatelja Ladislava Ilčića.

“Vi ste za prošlo vrijeme zdravstveni odgoj koji ćete vi napraviti, znači da se dijete ne odgaja u obitelji nego u školama, a niste za izbor”, kaže Zekanović.

“Ako je to prošlo vrijeme, vrijeme tolerancije. Onda jesam za to. Vi niste za to da muškarci i žene budu ravnopravni, niste za to da Srbi, Hrvati i Bošnjaci budu ravnopravni, vi niste za to da bijelci i obojeni budu ravnopravni. Vi ste skupa s Ilčićem protiv toga”, odgovorio je SDP-ov Stazić.

Nakon što je završila baraža replika, zgrožen je bio predsjedavajući Željko Reiner.

“Ovo nije zabavno, ovo je žalosno”, rekao je Reiner.

Inače, današnjim danom prekoračena je brojka od čak tisuću replika od početka ove godine, a do sada je godišnji prosjek bio četiri tisuće.