GLASNOVIĆ OPET S UVREDAMA: Rajko Ostojić je tipični homo jugoslavensis – dio crvene kaste koja uništava hrvatski narod

rajko ostojić

Željko Glasnović saborski zastupnik, general, poznat je po tome da o ljudim govori na način da i žestoko vrijeđa, a tragove je moguće naći na njegovoj Facebook stranici.

Ovaj se put Glasnović okomio na SDP-ovog Rajka Ostojića, a uz svoju je objavu objavio fotografiju Zlatka Hasanbegovića.

Glasnović je napisao:

“Rajko Ostojić, tipični homo jugoslavensis. Dio privilegirane crvene kaste koji uništava Hrvatski narod i naciju od 1945. Mislim da laže kad otvori usta”.

Vjerojatno je Glasnović na ovaj u najmanju ruku neprimjeren način, jezikom mržnje, istupio u svezi odluke da se preimenuje Trg maršala Tita u Zagrebu, protiv čega je Rajko Ostojić otvoreno istupio.

Podsjetimo, na dnevnom redu prve sjednice Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine usvojen je prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku, za preimenovanje Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske.

Za preimenovanje Trga glasali su predsjednik Odbora Zlatko Hasanbegović (Nezavisni za Hrvatsku) te članovi Tomislav Jonjić (NZH), Dragica Nikolić (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti) i Ivan Ćelić (HDZ). Jedino je članica Odbora Rada Borić (Nova ljevica) glasala protiv preimenovanja.

Rajko Ostojić, potpredsjednik Skupštine je o svemu rekao kako je “Tito bio osoba koja je povela narod u borbu protiv fašizma, djeda Ivana Ćelića i mog djeda Bernarda Ostojića, a danas započinje proces brisanja trga toj osobi. Zar mislite da će se zbog te promjene netko vratiti?”

Promjena je ishodovana “trgovinom, ucjenama i ultimatumima”, rekao je Ostojić i ukazao na to da se on za Hrvatsku borio 1991., dok je Hasanbegović šetao po splitskoj rivi, a Bandić po Pešćenici.

“Tada nismo ni sanjali da će se mijenjati ime ovoga trga. Težnja nam je bila slobodna hrvatska domovina, a ne ukidanje Trga. Tko je slijedeći? Koji trg? Koja ulica?«, pita je Ostojić i podsjetio Hasanbegovića, predsjedniku Odbora da se svojedobno slikao s ustaškom kapom.

Ostojić je podsjetio kako Milan Bandić zadnjih godina o sebi voli govoriti u trećem licu, “pa neka odsada počne govoriti u trećem licu množine: mi gradonačelnici – Bandić, Esih i Hasanbegović ćemo otvoriti ulicu, … kanalizaciju”.

Komentiraj