GLASNOGOVORNIK VLADE: Predsjednik Vlade nema veze s pozicijom Škugora u INA-i, niti ga poznaje

Dok javnost svakim satom doznaje više detalja o pljački INA-e, tjednik Nacional objavio je da se prema riječima predsjednika Uprave INA-e za uhićenog Damira Škugora zauzeo bivši ministar Tomislav Ćorić te poručio sa ‘samo prenosi želju premijera Andreja Plenkovića’.

Navode i da više izvora iz HDZ-a tvrdi da Škugor nije bio neki nepoznati član lokalnog ogranka stranke, nego blizak Niki i Martini Dalić, da je preko HDZ-ovca Krunoslava Katičića povezao s premijerom koji mu je dao podršku da preuzme HEP.

Na ova navode reagira je glasnogovornik Vlade Marko Milić koji je poručio da su netočni navode koji se iznose u Nacionalu.

”Pokušaj da se za poslove kupnje i prodaje plina, koje istražuje USKOK, odgovornost pripiše Vladi čista je zamjena teza i obmanjivanje javnosti.

Predsjednik Vlade nema nikakve veze s pozicijom gospodina Škugora u INA-i, niti ga osobno poznaje. Odgovore na pitanja o poziciji gospodina Škugora u INA-i treba dati INA, a ne Vlada, čije su službe pri Ministarstvu financija i otkrile sumnjive poslovne procese i transakcije te blokirale nezakonito stečenu imovinu”, poručio je Milić.