GLAS TVRDI: To što padaju fasade u Zagrebu – krivi su Plenković i Bandić

GLAS drži premijera Andreja Plenkovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića odgovornima za to što je u Zagrebu s pročelja zgrade pao veći komad fasade, odnosno drže ih odgovornima što gotovo godinu dana nakon potresa u Zagrebu što grad nije doveden u stanje da fasada ne otpada, stoji u priopćenju GLAS-a koje prenosimo u cijelosti:

Danas je sve portale preplavila vijest da je u centru Zagreba s pročelja zgrade u Preobraženskoj ulicu pala poprilična gromada fasade. Pritom je jedna gospođa zamalo stradala. S obzirom na to da je Zagreb pogodio jaki potres, ne bi to bilo ništa za čuđenje, da od tog potresa nije prošao 331 dan. Kad se ta činjenica doda u jednadžbu, taj događaj postaje tragičan.

Ljudi koji vode ovu državu i ovaj grad bez imalo srama i osjećaja odgovornosti već godinu dana od građana Zagreba prave budale i ugrožavaju čak i njihovu temeljnu sigurnost.

Zakon su donijeli tek mjesecima nakon potresa, a mjesecima nakon donošenja zakona od obnove i dalje ni “o”. Nisu bili u stanju čak ni grad dovesti u takvo stanje da Zagrepčani ne moraju misliti hoće li dok hodaju gradom oni ili njihova djeca stradati od kakve cigle ili komada fasade. Poruka koju su vrlo jasno i glasno dobili glasi:

“Nije nas briga i snađite se sami”.

Jedino što se sa sigurnošću ne može utvrditi je to je li za stanje u kojem je Zagreb danas veći krivac Plenković ili Bandić. Izbori su vrloblizu pa će Zagrepčani uskoro i o tome dati svoj sud. I reći što misle i o tome da im gradonačelnik, godinu dana od potresa, u medijima besramno najavljuje neku fantastičnu, svemirsku obnovu koja će se dogoditi nakon lokalnih izbora. A nije bio godinu dana u stanju osigurati ni to da ljudima ne padaju cigle na glavu.

Komentiraj