GLAS PODUZETNIKA: Prestanite voditi borbu protiv korone preko leđa barova i noćnih klubova

Država se silno trudi povećati broj cijepljenih u Hrvatskoj, ali Stožer civilne zaštite RH šalje kontradiktorne poruke, poručuju iz Udruge Glas poduzetnika (UGP) i Udruge noćnih klubova i barova.

“Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju kako je apsurdno da je Stožer RH kao glavnog i dežurnog krivca za slab odaziv na cijepljenje u Hrvatskoj opet pronašao noćne klubove i barove, koji su već na izdisaju, jer su zatvoreni više od 600 dana. Trebalo bi se zapitati kakva je uopće svrha covid-potvrda ako se s njima ne može ništa i preispitati izjave dr. Kaića koji najavljuje da se ni nakon tri doze cjepiva neće moći ići na koncerte ili posjećivati noćne klubove.

Ovakve izjave sigurno neće pridonijeti povećanju interesa za cijepljenje, a pogotovo ne cijepljenju mladih kojima je stvarno potreban noćni život. Ako se i dalje nastavi sa zabranama, onda neka se javno prizna da covid-potvrde i cjepivo ne djeluju te da su zabrane zaista jedino rješenje”, navode i dodaju:

“Od pojave dostatne količine cjepiva za sve građane u Hrvatskoj, upravo je i naša misao vodilja bila “cijepi se i vrati se normalnom životu”. Takav pristup javno je promovirao i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a krajnji rezultat je ipak da ni nakon gotovo godinu dana ljudi još uvijek ne mogu ići u noćne klubove, noćne barove niti na koncerte. Zbog takvih odluka, Hrvatska je u suprotnosti sa strategijama u ostatku zemalja EU-a, koje su svojim građanima omogućile izlaske i normalan socijalan život – naravno, uz uvjet posjedovanja covid-otvrde.”

Smatraju da bi se Stožer RH, ako se već zalaže za široku primjenu covid-potvrda po uzoru na države članice EU-a, trebao onda ugledati na njih i u praksi otvaranja noćnih klubova i noćnih barova u zatvorenim prostorima te odobriti pristup svim građanima i gostima koji posjeduju covid-potvrdu ili imaju sa sobom važeći test. Dodaju da će se na taj način spasiti cjelokupni sektor noćnog ugostiteljstva te spriječiti odlazak mladih koji traže zabavu u susjednim zemljama, a koje ne traže nikakve potvrde na granici.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!