GLAS PODUZETNIKA: HDZ kukavički odgodio glasanje o ukidanju članarine HGK-u

Udruga Glas poduzetnika očekivala je da će danas Hrvatski sabor konačno dobiti priliku za glasanje o ukidanju plaćanja obvezne članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori koji je inicirao zastupnik Mosta Zvonimir Troskot.

Sve je počelo od naše inicijative i peticije koja je prikupila 20.000 potpisa, a došlo je do toga da vladajuća stranka miče glasanje s dnevnog reda jer nema većinu, stoji u priopćenju u priopćenju udruge koje prenosimo u cijelosti.

“Većina saborskih klubova bila je spremna na promjenu, dok je HDZ odlučio opstruirati želju poduzetnika, građana i saborskih zastupnika Udruga Glas poduzetnika očekivala je da će danas Hrvatski sabor konačno dobiti priliku za glasanje o ukidanju plaćanja obvezne članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori koji je inicirao zastupnik Mosta Zvonimir Troskot. Sve je počelo od naše inicijative i peticije koja je prikupila 20.000 potpisa, a došlo je do toga da vladajuća stranka miče glasanje s dnevnog reda jer nema većinu.

Ističemo da je upravo UGP-ova incijativa ujedinila dovoljan broj zastupnika za većinu glasova. Zanima nas čega se HDZ toliko boji da je morao maknuti glasanje o ukidanju nameta za poduzetnike danas? Da će demokratski biti preglasani? Kao što smo već istaknuli, HGK je simbol korupcije, netransparentnosti, nekonkurentnosti, neodgovornog odnosa prema novcu poduzetnika i poreznih obveznika i svega onoga što nije dobro u Hrvatskoj. Većina saborskih klubova bila je spremna na promjenu, dok je HDZ odlučio opstruirati želju poduzetnika, građana i zastupnika.

Međutim, UGP ovo ne vidi kao poraz. Naša borba protiv diskriminatorne, nekompetentne i korumpirane Hrvatske tek počinje. Oporbene stranke su ujedinjene, a ovim pitanjem uspjeli smo podijeliti i vladajuću većinu. “Napravili smo velik korak, hvala svim zastupnicima Hrvatskog sabora koji su bili spremni glasati za. Ovaj rat je tek počeo, ali prva bitka je dobivena – stranka na vlasti je pokazala sav svoj kukavičluk i što im je zaista cilj, a to sigurno nije dobrobit građana ove države.” – rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika. Podsjećamo, HGK je institucija koja služi isključivo za zapošljavanje podobnih kadrova.

O tome dovoljno govori i činjenica da se polovica njihovih prihoda troši na plaće zaposlenika. UGP traži da HGK izađe na tržište i da se zaista bori za poduzetnike. Sada predstavljaju samo još jedan od nameta za poduzetnike i kamen spoticanja za sve one koji se bore za napredak. Ovu priliku želimo iskoristiti i ponovno pozvati sve građane, poduzetnike i zaposlenike koji žele bolju Hrvatsku da potpišu peticiju na sljedećoj poveznici https://www.peticija24.com/traimo_ukidanje_obvezne_lanarine_hgk-u_hok-u_i_htz-u

Želimo se zahvaliti svim saborskim klubovima koji su htjeli pokazati da Hrvatska može bolje: ·
– Klub zastupnika Mosta

– Klub zastupnika Centra i Građansko-liberalnog saveza

– Klub zastupnika Domovinskog pokreta

– Klub zastupnika Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske stranke umirovljenika

– Klub zastupnika Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Narodne stranke – Reformista

– Klub zastupnika Hrvatskih suverenista

– Klub zastupnika Istarskog demokratskog sabora

– Klub zastupnika Socijaldemokratske partije Hrvatske

– Klub zastupnika zeleno-lijevog bloka

– Stranka Fokus

– Radnička Fronta

– Samostalni zastupnici Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan