GLAS-OV BEUS RICHEMBERGH: Ono što je Murganić rekla – to je i mislila

Podijelite članak

goran beus richembergh

Nakon jučerašnje izjave ministrice Murganić o povlačenju optužbi Mare Tomašević o obiteljskom nasilju svog supruga župana Alojza Tomaševića stiže niz kritika.

Piše: Ante Ljubičić (Media servis)

To što se ministrica naknadno pravdala priopćenjem, to je naknadna pamet, kaže GLAS-ov saborski zastupnik Goran Beus Richembergh.

“Ono što je iskreno mislila to je jučer novinarima ispred Vlade i rekla, to je poziv na društvenu akciju da se u moru primitizacije kojoj ova Vlada kumuje, pokuša stati na kraj tom vehementnom trpljenju najgorih mogućih društvenih fenomena, a obiteljsko nasilje svakako je jedan od njih”, kaže Beus Richembergh.

Iako još nije istekao rok da se ponovno u Saboru pokrene pitanje povjerenja ministrici, Beus Richembergh kaže da postoje drugi načini da se pokrene rasprava o ovom pitanju. Upozorava da se još nije ratificirala Istanbulska konvencija koja bi omogućila da se nasilje u obitelji sprečava i u praksi. Dodaje da to govori kako Vlada i vladajuća stranka gledaju na problem obiteljskog nasilja.

“Na tragu čuvene tvrdnje o ženama kao drugotnim bićima. Iz te tvrdnje proizlazi pokušaj da se položaj žene u društvu i obitelji ostavi na razinama koje više priliče 19. i početku 20. stoljeća. To je skandalozno”, zaključuje GLAS-ov zastupnik.

Podsjeća da HDZ više od dva mjeseca rasteže slučaj Tomašević. Da je bilo stvarnih namjera da se na tom primjeru pokaže nulta stopa tolerancije, reakcije premijera bile bi puno odrješitije i beskompromisnije, zaključuje Beus Richembergh.

Komentiraj