GLAS O IZJAVI MEDVEDA: Plenkovićeva Vlada i dalje namjerava dozvoljavati simbole nacističkih poltrona

Nižu se reackije na izjavu ministra branitelja Tome Medveda koji je prilikom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima komentirao izmjene Kaznenog zakona te rekao da su preporuke Vijeća za suočavanje s prošlošću dovoljne kada je pozdrav Za dom spremni u pitanju.

GLAS je poručio da Plenkovićeva Vlada i dalje namjerava dozvoljavati simbole nacističkih poltrona u javnom prostoru. Priopćenje GLAS-a prenosimo u cijelosti.

“HDZ-ov ministar Medved danas je jasno dao do znanja da Plenkovićeva Vlada nema namjeru zabraniti ustaški pozdrav “Za dom spremni”. Pravda to time da su preporuke infamoznog Vijeća za suočavanje s prošlošću dovoljne.

Da tome nije tako, pokazuje činjenica da gotovo na svakom državnom događanju redovno gledamo skandalozne slike prepune ustaških obilježja, pri čemu se svaki put raspravlja o tome je li to u redu ako je riječ o HOS-ovim uniformama. Ustaško znakovlje i pozdravi slave zločinački režim koji je odgovoran za najgore zločine protiv čovječnosti u povijesti.

I zato nema i ne može biti oklijevanja niti iznimaka i nijedna civilizirana zemlja ne bi ih tolerirala u javnom prostoru. Iz nekog razloga, samo njemu znanog, Plenković nas uporno odbija smjestiti među civilizirane.

S obzirom na to da se voli kititi europskim vrijednostima i praviti važan svojim statusom i prijateljstvima među europskim pučanima, savjetujemo mu da prijatelje i kolege, recimo Angelu Merkel, pita što misle o zabrani službenog pozdrava nacističkih poltrona. Ne mora, kao nedorasli tinejdžer, od prijatelja uvijek skupljati samo bedastoće”, stoji u priopćenju.